Sider

torsdag den 13. januar 2011

chili con carne


Vi lavede som bekendt også mad i lørdags, og det blev til en god gang chili con carne. Ved godt, at jeg bliver ved med, at sige, at madretterne er nemme og hurtige, men det var den her altså også! Opskriften fandt jeg i min kogebog "Tøsekogebogen", som virkelig er god. Jeg er begyndt, at gå lidt ud over opskriften, og putte krydderier eller grøntsager i, som jeg lige føler for. Det gør det meget sjovere!

Her kommer opskriften:

1 rødløg
1 hvidløgsfed
1 spsk olie (jeg brugte majsolie)
1 spsk stødt spidskommen
1/2 cayennepeber
500 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1/2 tsk sukker
1 dåse kidneybønner (helst chili-bønner, men ikke baked beans!)
2 tsk balsamicoeddike
salt

Skær løgene ud og steg dem i få minutter. Skru varmen lidt ned, og tilsæt spidskommen, cayennepeber og hvidløg. Tilsæt kødet og lad det stå i nogle minutter til kødet er brunet. Tilsæt flåede tomater, sukker og salt og lad det hele simre i 10-30 min. Husk at røre jævnligt. Tilsæt bønnerne (undlad væsken) og balsamicoen og lad det koge nogle minutter.

Server med brød eller kogte ris, tortillachips, guacamole og salsa.

Velbekomme!

2 kommentarer:

I appreciate every lovely comment, thank you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...